Wie zijn we

Wie zijn we?

Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken cvba-so (afgekort als KLEMO) is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk, opgericht in 1938 en werd erkend door de Vlaamse HuisvestingsMaatschappij (voorloper van de VMSW) onder het nummer 9540. De aandeelhouders zijn onder meer de besturen van Berlaar, Bonheiden, Duffel, Heist-op-den-Berg, Lier, Mechelen, Nijlen, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek en Zemst, het provinciebestuur Antwerpen en het Vlaams Gewest. Deze gemeenten en steden vormen ook haar actieterrein. De maatschappij wordt bestuurd door een raad van bestuur. Heb je een vraag? Dan helpen onze medewerkers je graag verder!

 

Als sociale huisvestingsmaatschappij bouwt en verkoopt de maatschappij al 76 jaar sociale woningen. Ze werd opgericht in het interbellum door de traditionele zuilen (christelijke, socialistische en liberale). Zo werden sinds haar ontstaan 1.263 sociale koopwoningen gerealiseerd (tot en met 2013). Voor 1976 bouwde de maatschappij enkel in het buitengebied rond Mechelen. De voorganger van SHM Woonpunt Mechelen bouwde de huurwoningen en de stad Mechelen zorgde zelf voor de koopwoningen in Mechelen. Sinds een tiental jaren bouwt de sociale huisvestingsmaatschappij ook in Mechelen koopwoningen (Nokkerstraat, 5 woningen; project Ganzendries, 19 sociale koopappartementen; Libertus project, Nekkerspoelstraat, 15 koopwoningen en appartementen).

 

KLE Mechelen treedt ook op als kredietbemiddelaar voor de sociale hypothecaire leningen van de VMSW, alle info hierover vind je onder “lenen”.

 

Voor de aankoop van een sociale koopwoning kunnen kandidaat-kopers zich bij de maatschappij op een per gemeente geopende wachtlijst aanmelden. Enkel voor stad Mechelen zijn er 3 specifieke registers: Mechelen ‘intra muros’ (de historische stadskern binnen de omwalling), Mechelen ‘extra muros’ (het grondgebied voor de fusie van gemeenten) en Mechelen –fusiegemeenten (5 landelijke deelgemeenten van Mechelen). Hierover vind je meer onder “kopen”.

 

Je bent tijdens de openingsuren of na afspraak steeds welkom op ons kantoor.

 

Begin 2017 werd ons nieuwe beleidsplan goedgekeurd. Ben je benieuwd in welke richting onze neuzen staan, dan kan je dat hier nalezen.

 

 

 

 

 

 

 

Lijsterstraat 3, 2800 Mechelen // T: 015/20.74.12 // E-mail